dijous, 21 de novembre del 2013

Raum - Blood Moon

La proposta musical de Grouper és probablement una de les més delicades, nostàlgiques, doloroses, tristes i, per això, recomfortants, que he sentit darrerament.
La veu esquerdada de Liz Harris es barreja amb melodies insinuades que trenquen cors i deixen sense aire. Però a aquell treball li mancava una dimensió. Malgrat la seva fràgil bellesa, estava mancada d'un element afegit que la catapultés a una altra categoria. Ara, la troballa d'aquest Raum, aquesta col·laboració (ignoro si puntual o si continuïsta) amb Jefre Cantu-Ledesma mostra com els sentiments trencats de Grouper pugen de nivell i entren a la dimensió del Fennesz més melòdic i angoixant.

Un estrany projecte aquest LP titulat The event of your leaving que és un encàrrec de la discogràfica Glass, House als dos musics amb la voluntat de donar a conèixer l'obra visual de l'artista Vija Celmins. Sigui com sigui, més enllà dels motius darrere l'origen d'aquesta creació, és d'agrair la seva existència real. L'emoció que transmeten les seqüències de drones de Blood Moon justifiquen qualsevol idea extravagant de la discogràfica i converteixen qualsevol tarda avorrida d'hivern en un mar d'emocions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada