dimecres, 24 d’abril del 2013

Paul Fuster, persona

©Xavi Palomera
El nom de Paul fuster, figura venerada del folk independent de finals dels 90 mica en mica ha desaparegut de la memòria col·lectiva. Allunyat del món musical, si més no del més públic, l'haviém anat oblidant com aquell amic amb qui havíem compartit tantes nits i fa anys que no veiem.
Ara, però, després d'una vetllada amb ell, està clar que no es resigna a l'oblit i retorna amb força.

El concert que va oferir el 22 d'abril a Cal Terrassà l'ha ressuscitat per tots aquells que l'havíem matat i l'ha fet néixer per aquells que mai l'havien conegut. I d'això ell se'n va mostrar molt conscient i, entremig de cançó i cançó es va presentar, ens va explicar qui era, on havia nascut, què havia fet amb la seva vida, quan havia perdut la virginitat... perquè sabia que molts dels present no en sabien res d'ell.

Musicalment parlant, el concert va començar amb una advertència del músic: "m'agrada fer soroll". I no ens va enganyar. Des de la primera cançó va omplir el petit espai de soroll. Un soroll càlid, però, harmoniós i recomfortant. Ple d'harmonies, d'emocions i de sentiments. I ja des de la primera cançó ens va atrapar. El silenci absolut que es produí entre les primers cançons parlava per ell mateix. A partir d'aquí, una combinació de cançons del seu treball més recent, Repte, i dels anteriors amb un parell de sorpreses: una versió de Heart of Glass de Blondie i I Will de Radiohead portades al seu territori, és a dir, al folk directe i experimental que tant havia practicat Ben Harper o Will Oldham.

Van ser dues hores de música autèntica, sincera, propera i, sobretot, humana. En Paul parlant-nos amb la guitarra i nosaltres responent bocabadats amb les mans.
Dues hores amb molt bona companyia que van deixar a tots els assistents amb ganes de més.

Per sort, la seva gira va allà on la seva bicicleta el porta, no serà massa difícil tornar-lo a veure ben aviat.
Mentrestant, revieurem en els nostres caps aquella nit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada